fbpx

Design-ul si planificarea alegerii corpurilor de iluminat

Corpurile de iluminat fac in prezent parte dintr-un proces lung al interpretarii design-ului de interior. Tendinta in materie de corpuri de iluminat este aceea de a crea o atmosfera confortabila, in acelasi timp neobisnuita si subliminal decorata cu accente moderne.

Ne propunem sa trecem bariera si sa gandim dincolo de accentele stralucitoare ale cristalelor sau a formelor luminoase care decoreaza peretii si plafoanele incaperilor, trecem peste subtilitatile rustice aduse de corpurile de iluminat specifice si va intampinam cu o combinatie perfecta a traditionalului, modernului si nu in ultimul rand a clasicului, dezvoltand prin acestea o ocazie oportuna de a decora incaprea cu altfel de design al corpurilor de iluminat.

Incepem prin a va recomanda sa luati in considerare modelul si modul de iluminare al incaperilor de la inceputul proiectului dumneavoastra. Apoi se va dovedi mai costisitor si va dura un timp si o energie mai mare consumata.

Cand planificati elementele de baza ale iluminatului, cum ar fi iluminatul incastrat in perete, plafoniere sau iluminatul exterior, trebuie in primul rand sa va ganditi la modul de aranjare al acestora in incapere astfel incat sa dezvolte o lumina totala si de o intesitate asa cum este pe gustul dumneavoastra.

Alegerea corpurilor de iluminat decorative trebuie decisa din timp cu privire la amplasamentul acestora langa alte corpuri de iluminat uzuale, pentru a nu avea diferente de lumina intre acestea si cele uzuale. Un corp de iluminat mare, in principiu emite o lumina si o intensitate a luminii destul de mare, fiind astfel nevoie sa pastram nivelul luminii adiacente la un nivel minim.

Pentru o intensitate si o stralucire optima a incaperii recomandam sa alegeti asezarea si selectarea iluminatului incastrat in apropierea corpurilor de iluminat mai mici. Astfel intensitatea luminii va fi optima si uniforma.

O idee de design a unei bucatarii o reprezinta folosirea tavanelor ca un al cincilea perete. Va avea o perceptie momorabila pentru orice vizitator si va reprezenta un decor impresionant in bucataria dumneavoastra. Corpuri de iluminat, elegant impartite pe toata suprafata tavanului, impreuna cu podeaua avand un aspect la fel de elegant, creaza un spatiu unic si neobisnuit, iar la final asezonam prin aplicarea tipica a pendulelor sau a lustrelor deasupra mesei sau a insulei de bucatarie.

Lumina este probabil cea care creeaza intreaga ambianta sau intreaga emotie resimtita intr-o incapere.

Una dintre cele mai importante tendinte pe care o vedem dezvoltandu-se este amestecul de metale in fabricarea corpurilor de iluminat si a accesoriilor. Metalul care are si un design optim, amestecat cu plasticul sau cu alte materiale, sunt tot mai frecvente acum printre corpurile de iluminat. Oamenii se simt conformabili sa le vada si nu mai sunt considerate neobisnuite aceste corpuri de iluminat.

Un alt mare succes in randul designului de corp de iluminat il reprezinta culoarea aurie, bineinteles sunt dezbateri si perceptii contradictorii dar acele corpuri de iluminat care imbina un finisaj de culoare neagra si aurie impreuna cu adaugarea sticlei ca material adiacent ofera un aspect perfect si un design uimitor al corpului de iluminat.

In cazul remenajarii locuintei, luati in calcul faptul ca va trebui sa incepeti cu iluminarea acesteia. Schimbarea corpurilor de iluminat va poate schimba perceptia in ceea ce priveste reamenajarea intregii locuinte si sa nu fiti nevoiti sa reamenajati toata locuinta, economisind astfel pentru alte activitati.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *